Friday, September 16, 2011

Bøker igjen: Tre for vesla

Med valgkampen overstått, har jeg igjen tid til å lese, tenke og skrive om bøker. Først ut i bokbloggingen er tre små for vesla:

Baby Gogo - her er jeg!
En billedbok om baby Gogo og hans foreldre. Boka viser dagligdagse scener som gurgling på stellebordet og lek i vippestolen.

I tillegg til baby Gogo er det også en pus på hvert eneste oppslag. Høydepunktet er likevel speilet bakerst i boka – det var helt klart den mest interessante delen for vesla.
Kongen som må ut og hente melk
En billedbok som kan appellere til voksen også gjennom de absurde og humoristiske bildene av kongen som må kjøpe melk. Her møter vi kongen, som er til forveksling lik våre egen konge, mens han melker ku, åpner bruer, og tørker støv.

Litt foruroligende er det at kongen blir bredt på av dronningen som om hun var hans mor så vel som kone. For øvrig liker jeg ikke at tranflaska i kongens kjøleskap helt tydelig er merket som Møllers tran.

Hei!
En billedbok om fantasidyr som leker gjemsel og sier hei! når de finner hverandre. Morsomme illustrasjoner som lar barnet være med på letingen etter de rare figurene. Min favoritt av de tre.

No comments: