Wednesday, March 9, 2011

9/52 - Smakebiter fra Sri Lanka

Etter å ha trukket frem to norske novelleforfattere, er det vel på tiden med en ny forfatter fra det store utland. Denne gangen er det Pradeep Jeganathan fra Sri Lanka jeg vil omtale.

At the Water's Edge består av sju noveller som alle finner sted i, eller handler om, Sri Lanka. Et annet fellestrekk er karakteren Krishna Yoganathan. Vi møter ham i den første novellen, The Front Row, og siden dukker han også opp i flere av novellene, på ulike steder av livet.

Boka virker litt hjemmesnekret med sine harde innrykk og trykkleifer, og Pradeep makter ikke riktig å gripe meg med språket. Likevel er det interessant å få noen smakebiter av livet på Sri Lanka. Novellene gir små innblikk i hvordan motsetningene mellom tamiler og singalesere kunne komme til uttrykk, hvordan en hverdag uten vår oljerike nasjons sikkerhetsnett kan utspille seg, og hvordan restene av det britiske emperiet fremdeles henger i og farger landet på ulikt vis.


Hvis du synes å dra kjensel på dette innlegget, så har du kanskje lest det før. Jeg har tatt en litterær Ingrid Espelid Hovig og viser frem en tekst jeg har forberedt tidligere, i en annen blogg.

2 comments:

Bai said...

Spennande tips!

Colleen said...

I'll have to look for this...I love reading about Sri Lanka. So fascinating.