Sunday, January 2, 2011

DLD snikinnført?

Man kan saktens lure når man leser denne artikkelen i Adresseavisa. Det handler om en mann som har forsøkt å avtale møter med et barn over internett:

– Det er varierende hva som har kommet frem så langt. Blant annet viser en chattelogg at en mann i femtiårene forsøkte å overtale ei sju år gammel jente til å møte ham. Dette skulle skje i utlandet. Vi vet fortsatt ikke om dette faktisk skjedde eller ikke, sier politiadvokat Tove Røddesnes i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Hun viser til at politiet er helt avhengig av data som er lagret etter at det omstridte datalagringsdirektivet trådte i kraft. Det gjør at politiet kan spore opp både mennene og jentenes identitet og alder gjennom e-post og lagrede ip-adresser.

Jeg er klar over at Storberget er hypp på å få innført datalagringsdirektivet, men trodde virkelig at han ville vente til Stortinget har fått sagt sitt ...

Eller er det kanskje snarere slik at politiadvokat Røddnes her bekrefter at politiet klarer seg utmerket godt med de ressursene de allerede har?

No comments: