Sunday, December 5, 2010

Blir det noe av Nes Arena nå?

Tidligere i høst ba Hvam IL politikerne om støtte til prosjektet Nes Arena, et friidrettsanlegg på Hvam som kunne blitt et signalanlegg for idretten i regionen. Tidsfristen de ga politikerne var kort, og politikerne i Nes er ikke kjent for å være de kjappeste i å ta en avgjørelse (bare spør Nordbohus som prøver å få en avgjørelse på hvor rundkjøringen på Drognesjordet skal ligge). Dermed var det kanskje ingen overraskelse at Ap og noen av de andre partiene gikk rett inn i tåka av beslutningsvegring.

Bare ett parti så nytten av at Hvam IL fikk støtte til Nes Arena, slik at det kunne utløse programsatsingsmidler fra Norges Friidrettsforbund – Nes Venstre. Leder Øystein Smidt la frem forslag til hvordan kommunen kunne finansiere sin del av prosjektet, basert på en velkjent og utprøvd modell. Dette var derimot ikke nok til å snu resten av det politiske miljøet.

Ordfører Blekkerud (Ap) ville ikke oppheve avlysningen av kommunestyremøtet for å diskutere Nes Arena, og Aps Tone Rønoldtangen har gått ut og kalte brevet fra Hvam IL for ubehagelig Nes Arena-press (har hun aldri opplevd lobbyvirksomhet før?).

Spørsmålet nå er om våre beslutningsvegrende politikere har sørget for at Nes Arena ikke kan realiseres – i alle fall ikke med støtte fra Norges Friidrettsforbund.

– Toget kan nå være gått siden det nå er flere kandidater som melder seg på av Romerikskommunene ved neste korsveg, har Smidt uttalt.

2 comments:

knirk said...

gratulerer med baby! og vi er nesten naboer - jeg bor i nannestad. hvor ble det av de store bokstavene? hm....

Sesselja said...

Takk for det. :)