Monday, September 13, 2010

Arveklær

De som kjenner meg og mannen, vet at vi er opptatt av å leve et grønt liv. Derfor har vi ikke bil, men sykler. Derfor resirkulerer vi og kjøper mye brukt. Og derfor blir vi glade når folk spør om vi har lyst til å arve babytøy.

Vi venter nå vårt første barn, vesle Matilda som skal komme om en måneds tid, og vi har nå arvet klær så vi nesten har en full garderobe fra 0-18 måneder. Intet mindre enn tre familier har sendt over tøy de ikke lenger trenger til sine små.


Nesten alt som ligger i denne haugen er arvet, og enda mer ligger i kommoden, samt at det ligger en haug på gulvet med ullklær som ennå ikke er vasket.

Ikke bare er det økonomisk for oss å slippe å kjøpe alt nytt, det er også godt for miljøet. Arveklærne havner ikke i søpla, men får nytt liv hos oss. Og vi legger litt mindre press på ressursene ved å gjenbruke det som allerede finnes istedet for å kjøpe nytt. I tillegg har det en egen sjarm å vite at denne kjolen har Simone eller Bertine brukt, denne buksa kommer fra Håkon og genseren har vært Vårins, denne jakka har Anna eller Sofie brukt. Og snart skal Matilda bruke dem!


PS: Kommoden som klærne ligger på er selvsagt også gjenbruk. Den ble kjøpt hos vår lokale brukthandler, den evigsnille Steven Sutterud, og ble pusset og malt i våres for å få nytt liv på rommet til Matilda.

3 comments:

Hanne said...

Jeg er også arve-entusiast, det er en fin ting av så mange grunner. Vi har også vært heldige og fått arve massevis av fint tøy og utstyr til begge våre, og det som ikke slites ut går videre til yngre barn i vennekretsen (så sent som i dag tidlig hadde jeg med meg en stor pose med barnetøy til en kollegas lille datter). Ungene synes også det er stas å bruke klær etter litt eldre helter og heltinner. :)

Gunn Beate said...

:) <3

Gunn Beate said...

:) <3