Friday, August 20, 2010

The Maeve Binchy Writers' Club

På ferie i England kom jeg over ei lita bok om skriving, og siden jeg liker bøker om forfattere og skriving, plukket jeg den med meg.

The Maeve Binchy Writers' Club er inspirert av et kurs som ble holdt ved National College of Ireland, og den består av 20 brev fra Maeve Binchy, samt råd fra andre forfattere, agenter og forlagsredaktører. Boka er skrevet for det engelsktalende markedet og har derfor en del informasjon om forlagsindustrien og litterære agenter som ikke er like relevant for norske lesere.

Boka inneholder råd om alt fra skrivekurs til motivasjon, fra noveller til spenningsromaner, og den tar for seg ulike former for skriving, som det å skrive for aviser og blader, for radio og teater, for barn og for menn, og humoristisk skriving.

Dette er likevel ikke boka for deg som vil lære "nuts and bolts" om det å skrive, for her er lite av konkrete og praktiske råd, og mer i form av oppmuntring. Boka kan derfor passe for lesere som liker å lese om forfatteres tanker og prosesser eller for skrivespiren som har et ønske om ikke å føle seg fullt så alene i prosessen frem mot et ferdig manuskript. Maeve Binchy vil følge deg på veien.

This book is for you because you once said or even thought you might like to be a writer. This is your special journal. I've got one too, and we must make them work for us. The whole point of this book is to remind you that this is what we do.

We write. We tell stories. We may create poems, do research into some specialist area, come up with thrillers, turn out a comedy. But we write. We don't just talk about it.

1 comment:

Jorid said...

Takk for tips, høres ut som noe jeg kan like :-)